vineri, 14 ianuarie 2011

La multi ani Wikipedia!

Cine-si mai poate imagina viata fara Wikipedia?! Cât de comod este, cu doar un singur click sa ai acces la orice informatie! si fiecare informatie se bazeaza pe 1001 termeni, care la rândul lor au legatura cu alti termeni care ne aduc alte 1001 informatii... Un lant aproape nesfârsit... Peste 10 milioane de articole, scrise în aproape toate limbile Pamâmntului. Un proiect grandios, care mâine împlineste 10 ani!

14 comentarii:

  1. Sunt curios cat va mai fi o organizatie non profit pentu ca sunt semnale ca are probleme financiare....

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Lukluk,
    de mai bine de doua luni, la fiecare accesare Wikipedia, apare pe banda superioara rugamintea de a contribui cu donatii la extinderea si modernizarea proiectului. Cum altfel?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un proiect excelent,dar se recomandă și puțină atenție pentru că au apărut și lucruri neadevărate,sper din greșeală.Adevărat că este mai rar în ultima vreme informația inexactă.Oricum e bine de controlat puțin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi imaginez cat de mult a evoluat internetul in ultimii 10 ani. In ce priveste grandiosiul proiect Wikipedia, e intradevar unul special, un fel de enciclopedie in continua dezvoltare.

    RăspundețiȘtergere
  5. La mulți ani, frumos gestul tău, Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se-cret,
    ai perfecta dreptate! se întâmpla si e absolut de nedorit, având în vedere faptul ca enciclopedia electronica a fost gândit spre a fi luata de "lege". La ce ne foloseste un minicalculator, daca nu suntem siguri pe rezultat si dupa fiecare calcul, verificam si noi cu hârtia, creionul si "sudoarea fruntii" :))
    Fiecare poate sa scrie un articol nou, sau sa aduca o completare, sau o corectura! Dar doar daca esti sigur 100%

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela,
    asa este, creste zilnic si fiecare are acces la a scoate informatii, dar si la a introduce noi informatii.Este o actiune neplatita si... se întâmpla si multe greseli!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,
    :) este "copilul" care creste sub ochii nostri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Planuiesc sa-l trec si pe tata acolo sub titlul: "Ultimul secol al taranului roman din Transilvania de Nord-Vest"

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  10. Aurel,
    scuza-ma dar nu prea înteleg... sub care titlu? are legatura aniversarea a 10 ani de la înfiintarea Wikipediei cu tatal tau? zau ca nu cuplez...Poate revii cu noi indicii...

    RăspundețiȘtergere
  11. Jumatate dintre romani traiesc la sate; in plus, jumatate dintre oraseni sunt prima generatie incaltata, deci semi-sateni; tarani nu mai exista de cativa ani, deci le zic sateni.
    As vrea sa exemplific pe un caz concret valorile a mai mult de jumatate dintre romani; poate mai completeaza cineva textul...
    poate mai sponsorizeaza cineva organizatia care administreaza acest program genial...
    Poate...

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  12. Aurel,
    afirmatia ca jumatate de români traiesc la sate si ca jumatate din cei ce traiesc la oras sunt prima generatie acolo, mi se pare o exagerare! Real este însa faptul ca aproximativ 10% din români sunt cel putin la fel de bogati ca milionarii din occident - care nici aici nu sunt prea multi!
    Deci apelul pe care-l face Wikipedia - catre cei ce pot si doresc - de a sponsoriza proiectul cu 10 dolari, nu mi se pare deloc obraznic! Sunt destui români care si-ar permite. Si apoi, cine sa faca ceva pentru Wikipedia.ro daca nu românii?! Faptul de a capata drepturi, implica automat si preluarea unor obligatii - lege general valabila.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt de acord cu sponsorizarea;
    Proportia de 10 % milionari nu este valabila nici pe strada mea unde un loc de casa de 250 mp se vinde acum, pe criza cu 300.ooo de euro; insa, nici o casa, dintre cele fix 100, nici dintre cele construite recent, nu se pot vinde cu un milion...
    Ar fi doi milionari pe strada mea: Andreea Raicu si Stelian Tanase, daca ar lichida tot...

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  14. Aurel,
    cunosti proverbul "cine se aseamana se aduna"... Adevaratii milionari au cartierele lor, în fiecare oras si mai ales în zonele turistice.
    Si fenomenul nu este tipic României. Peste tot în lume au existat si exista bogati, care nu mai stiu cum sa huzureasca, si saraci care abia îsi duc viata de pe o zi pe alta. Ceea ce diferentiaza tarile între ele este "grosimea" paturii de mijloc.

    RăspundețiȘtergere