duminică, 2 ianuarie 2011

Dupa petrecerea de revelion

Restaurant, sute de persoane elegante si simpatice, petrecere, ultima seara a anului, prieteni, glume, râsete, muzica de toate genurile, dans, clinchet de pahare, mâncare, pocnet de sampanii, înâia noapte a noului an, foc de artificii, dans si iar mâncare... Nu va spun nimic nou, nu-i asa? Tot cam la fel s-a derulat si la voi noaptea dintre ani...
Ajunsi acasa, tot asa ati simtit ca va înghite patul? Si voi ati avut dureri groaznice de picioare în prima dimineata a noului an? Nici voi nu ati putut servi la micul dejun decât o cafea mare, fara zahar si ati jurat ca nu mai mâncati o saptamâna?
Hmmm... ca sa iesi dintr-o asemenea stare, nu ajuta nimic mai bine decât o plimbare în gradina botanica! Parc de povesti, aer curat, tacere în doi, arbusti pudrati ca o plantatie de bumbac copt, copaci impozanti si totusi fragili - stând parca sa se despice sub greutatea omatului, bonzai îngrijiti de cine stie a câta generatie de gradinari, sursurul apei sub pelicula de gheata - sigura doar pentru pasi de rata salbatica, expozitia de aranjamente hibernale si presepio...Un adevarat paradis. Am facut exact ce a trebuit facut!... pâna când am ajuns în fata restaurantului chinezesc - unde am avut doar intentia nevinovata de a servi un ceai de iasmin si nimic mai mult!
Hmmm... cine se poate abtine însa, când aromele bucatariei asiatice te patrund prin toti porii?! Supa Pekin, sushi, taietei prajiti, piept de rata sau gaina - prajit crocant, orez, fâsii de carne de vacuta sau de porc, cartofi copti, fructe de mare, banane în crusta, litchi, ananas, portocale... Daca tot asa vi s-a întâmplat si voua, sper macar ca nu ati servit din toate ( ca noi)... Pentru ca atunci, daca-mi spuneti ca va e rau si nu va mai puteti misca, va cred dar nu va acord nici cea mai mica întelegere! Voi însiva sunteti vinovati! Punct! :))

PS1: Bine v-am regasit în 2011! Mai exact spus pe 1.1.11 :) PS2: Anul Nou Chinezesc 2011 începe pe 3 februarie si va fi Anul Iepurelui.

8 comentarii:

  1. La noi a fost diferit, că ne-a mâncat Florin chiftelele, de-am rămas pe cartofi goi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi la mine a fost diferit. Dar n-a fost rău. Eu mi-am pitit chiftelele şi am avut destule.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare ca romanii din tara au sabotat restaurantele; pe principiul: sa moara si capra patronilor de localuri !

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  4. In iarna aceasta sa te bucururi
    de tot si de toate cu inima impacata
    si sufletul vibrand!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vania,
    anul acesta, mai multa vigilenta când e vorba de Florin! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sophie,
    sanatosi sa fim ca ceva chiftele om gasi noi pe undeva ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aurel,
    adevarul este ca la serbarea dintre ani, conteaza compania si atmosfera... restul e moft :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Steliana,
    aceleasi urari - din suflet - si pentru tine. Multumesc draga mea!

    RăspundețiȘtergere