vineri, 7 ianuarie 2011

Carpe diem

Am pornit la drum, cu toate ca buletinul meteorologic anunta încalzire brusca de la -14°C la 0°C, plus ploaie cu gheata si la fiecare jumatate de ora craicul radio informa despre situatia periculoasa de pe autostrazi, sfatuind locuitorii Bayernului de a ramâne pe cât posibil în locuinte spre a evita accidentele pe ghetusul care a pus stapânire peste întreaga regiune. Însa aceste ultime trei zile de concediu am visat sa le petrecem în paradisul wellness al statiunii Bad Gögging (unde acum doi ani am fost cu prietenii bucuresteni) si nu era sa ratam rezervarea! Am condus cu grija si am avut nevoie de timp dublu fata de cât ar fi fost normal necesar si am ajuns întregi în parcarea Hotelului Eisvogel - un hotel-restaurant premiat cu aur pentru cea mai buna servire cu specific bavarez (în vara am fost aici cu prietenii beiuseni).
Si uite asa, de ieri începând, petrecem ziua întreaga înotând în apa termala sulfuroasa (38-41°C), ne calim alternând saune cu 55-90°C si plimbari în parc, calcând desculti zapada ce începe sa se topeasca. Nu avem alta grija decât sa nu uitam programarea la masaj si sedinta la salina, în rest totul este rasfat pur! Seara târziu, parasim lumea de basm cu miresme de mandarin, trandafir, esente de lamâie, uleiuri de migdale, aburi, parafine si pasim în lumea surprizelor gastonomice, lasându-ne în grija chelnaritelor îmbracate în dirndl, gata fiind sa ne satisfaca fiecare dorinta înca nerostita. M-a surprins deosebit de placut faptul ca, neavând ochelarii la mine (ei da! uite ca am ajuns si eu sa am nevoie de +1,5!) încercam sa ma decid asupra meniului din ceea ce-mi citea sotul în soapta, când o chelnarita mi-a deschis pe masa o cutie lacuita, oferindu-mi spre alegere ochelarul cu dioptria potrivita! Ca sa nu mai pomenesc faptul ca în fiecare seara, însusi patronul hotelului trece pe la fiecare masa si saluta discret si respectuos clientii. Serviciile oferite de hotel sunt excelente si parca mi-e si ciuda, dar în camera nu ajungem decât dupa miezul-noptii, doar pentru a ne cufunda în lenjeriile pufoase. Pentru ca pâna noaptea târziu, în curtea hotelului se face foc de tabara, se serveste vin fiert sau ceai aromat si plimbarea pentru buna digestie este vesela si colorata.
Savuram ultimele zile de iarna cu podoabe de Craciun; cum ajungem acasa, va trebui sa ne despartim si noi de bradul nostru... A trecut si Sfântu'Ion! :) Apropó: La multi ani tuturor celor ce serbeaza astazi ziua onomastica!
Pescarus albastru/Eisvogel (= Pasarea de gheata)


Ping: Vania, Mirela, Teo, Cristian, Carmen, Madi si Onu, Gabriela Savitsky, Caius, Tetris, Vaca verde si Ioana, Mariana, Elisa, Belle de Jour,Paul, Daurel, Zâna, Otto Pop, Maria-Ioana (Clipe roz), Ion Sorin Usca.

18 comentarii:

  1. Visam si noi, in Romania,cu ochii pe contor si cu grija apei pentru cainii din curte, un O grade Celsius...

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  2. Daurel,
    am trecut la plus grade dar... acum la noi se anunta inundatii! :(

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Carmen, pentru 2011!
    Ma bucur pentru tine ca te afli in asa rasfat, asa cum ma bucur de fiecare data cand descopar oamenii fericiti si impliniti!
    Fie ca fiecare zi a acestui an sa fie magica pentru tine, asa ca acum!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult neobosita fiinta ca mi-ai dat posibilitatea prin intermediul video clipului sa vizitez un hotel din lumea civilizatiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare cand or invata si romanasii nostri ce inseamna sa oferi servicii de calitate in turism? Sa ai parte de astfel de iesiri care sa te incarce pozitiv!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tetris,
    multumim! azi e ultima zi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Acuarele,
    La multi ani! multumesc mult si-ti doresc deasemenea sa ai parte de un an plin de împliniri, sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Steliana,
    ma bucur ca ai revenit! îmi chiar facusem graiji ca de câteva zile nu-mi mai scrii nimic. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. De mult incerc si eu sa "prind" un pescarus... fain!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabriela,
    cred ca atunci când salariul vine pentru ca te zbati sa faci ceva, nu doar pentru ca trec cele 8-10 ore... Trebuie sa-ti faca placere meseria, atmosfera de lucru sa fie placuta si "sefului" sa-i fie foarte clar ca doar clienti multi si multumiti aduc prosperitate firmei! Un client dezamagit nu mai vine niciodata si povesteste si cunoscutilor despre nefasta experienta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Maramures,
    nici eu n-am avut norocul acesta! fotografia cu pescarusul este preluata din internet (am pus linkul)

    RăspundețiȘtergere
  12. Suntem la împachetat :(
    Multumim, ne-a fost de... foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumoase fotografiile din slide. De muzică nu mai spun, că mai aveam puţin şi valsam cu monitorul prin casă. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Carmen,
    este muzica populara bavareza. Zilele acestea am petrecut jumatate de zi în cea mai pura atmosfera bavareza si cealalta jumatate, în saune si bai termale amenajate în stil roman :)

    RăspundețiȘtergere