duminică, 16 ianuarie 2011

Body art - body painting

Arta corporala reprezinta complexul de practici artistice, efectuate pe si cu ajutorul corpului. A început sa se manifeste în anii '60 si spre exemplu tatuajul, piercing-ul si scarification, sunt considerate formele de exprimare artistice, specifice acestei ramuri artistice.
Picura corporala este deasemenea o sectie a artei corporale. Culorile se aplica direct pe piele si se pastreaza de la câteva ore, pâna la câteva saptamâni; în niciun caz însa nu se folosesc culori permanente!
Din octombrie 2001 a fost constituita Asociatia Europeana Body Painting. Pentru ca miscarea artistica a luat anvergura pe toate continentele lumii, din 2004 a luat fiinta World Body Painting Association. Concursurile si festivalurile au capatat amploare mai ales în ultimii ani (info).
Celebra este seria de picturi - pe parcursul a mai multor ani, apartinând artistei Joanne Gair si dedicate actritei Demi Moore, cu ocazia zilei de nastere (mai multe informatii - aici)
În anul 2009, în New York, artistul Danny Setiawan a lansat o noua moda, cea a picturilor corporale ce reproduc tablouri ale unor pictori celebri (Salvador Dali, Vincent Van Gogh, Gustav Klimt), si aceasta noua categorie a fost denumita "pictura corporala fina".
Daca la început, arta corporala a fost privita doar în rânduri restrânse, de-a lungul anilor s-a impus, atragând din ce în ce tot mai multi adepti si admiratori.
(Urmatorul World Bodypainting Festival va avea loc în saptamâna 27 iunie - 3 iulie 2011, în Pörtschach am Wörthersee/ Austria)


Pingback: Teo, Cristian, Vania, Ioan Sorin Usca,
Ana Usca, Mirela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu