joi, 13 ianuarie 2011

Am avut o toamna frumoasa...

... acum avem o iarna - ca o toamna urâta! 10°C, ploaie, vânt, inundatii...
Aspectul pozitiv al situatiei este ca acum am timp pentru lectura. Ma asteapta o multime de carti, parte - primite recent, de la bunul Mos Craciun, parte - recente achizitii din librarii.
Tocmai am terminat "David Safier - Iisus ma iubeste" (Jesus liebt mich) un roman ce acopera literalmente o întreaga paleta de emotii. Provoaca râs, provoaca plâns, incita imaginatia si aduce în prim-plan momente pentru care ai da orice sa opresti scurgerea timpului...
Azi am început "Jan-Philipp Sendker - Auzul inimii" (Das Herzenhören), povestea unei iubiri magice, peste timp şi spaţiu. Pura poezie ce farmeca înca din primele pagini...
Apoi ma asteapta " Maria Vargas Llosa - Ratacirile fetei nesabuite" (Das böse Mädchen) despre care am auzit atât de mult... Cel târziu duminica îi vine rândul :) 
Asa ca, pâna când pistele de schi vor fi din nou acoperite de zapada, ma bucur de cuibusorul meu din patura calda si moale, în fotoliu, sub lampadar... 
PS: sunt tare curioasa, cum petreceti serile reci si umede?! daca cititi, ce? Mersi :-*

18 comentarii:

  1. tot asta fac si eu pe vremea asta cetoasa si prea calda, citesc. am recitit salcia oarba, fata adormita - haruki murakami, termin acusica fiica norocului - isabel allende si urmeaza sa recitesc coada - dragos voicu (e o carte absolut bestiala, daca iti pica in mana nu o rata!):) spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand e Copilu' liber ne uitam impreuna la vreun film. Sau citim impreuna. Altfel de obicei imi fac de lucru la calculator

    RăspundețiȘtergere
  3. Constantin Stere - "In preajma Revolutiei". Greu, tare greu... adica mult, tare mult...

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaca verde,
    hm! tentant, dar autori români nu-mi prea cad în mâna, din pacate! dar am sa încerc sa o comand (Coada). Multam!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tetris,
    savureaza înca timpul pe care-l petreci cu Copilu'
    Dupa ce trece de 18... va fi tot mai rar :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi hi,parc-am vorbi de-o....Toamna tarzie si capricioasa,nu?! Ei,stii cat de draguta am fost anul trecut si mi-am pastrat bunavointa pana...tarziu,aproape decembrie.... Oricum,mare onoare imi faci cu asemenea titluri,mersi frumos,draga mea!
    Pai...serile astea "furate din sertarele Toamnei" mi le petrec citind,ghemuita la caldura! Am primit de Craciun un minunat dar de la Mosu': "Jurnal Berlinez '38",scris de Printesa Martha Bibescu. Eu sunt mare fan Martha si Mosu' stia el ce stia!
    In rest...mi-e teama sa nu vina Primavara prea repede si sa ne ia clipele astea de mare liniste si nostalgie! Exuberanta cum o stim...ne acapareaza cu exploziile sale de verde crud risipindu-ne emotiile ce ne coplesesc placut. Mda,ce va fi...va fi,deocamdata sa mai visam la prospetimea zapezilor de maine!!

    Pup sufletel bun!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  7. L'Automne,
    vorbesc de Toamna si toamna ...la usa blogului :))
    Da...ce sa spun?! fiecare anotimp are farmecul lui sau mai bine spus, luam totul asa cum ne da natura!
    Deci toata lumea savureaza vremea de repaus, de reculegere... Frumos e si la tine seara!
    Eu sper din suflet ca iarna nu ne-a parasit de tot! Eu mi-am pregatit schiurile ...
    Te pup si eu buna doamna Toamna si... pune te rog o vorba buna la suratele tale, sa mai dea cu-n pic de nea peste noi- muritorii de rând :)

    RăspundețiȘtergere
  8. I love living in the San Francisco area where the temperatures are pretty temperate all year...though it's been colder than usual lately, even some nights in the mid 40's. We usually average about 55 at night 65 in the day. No snow, thankfully, though the mountains are only four hours away if we want snow and skiing. I'm only three miles from the beautiful Pacific Ocean - I love the sea.

    It sounds like you are wonderfully occupied with good books ( and a warm fire, I'm sure! ).

    RăspundețiȘtergere
  9. Iisus ma iubeste-am citit-o chiar in toamna si eu. Momentan am terminat de citit (cumparata fiind miercuri) o carte interviu cu Loki Schmidt, sotia ex cancelarului Helmut Schmidt. Am revenit la cartea educativa ce o incepusem anterior si azi mergem la biblioteca din sat. Si .... pentru vreme buna am comandat .... hamac! Sa ne facem lecturile sub nuc in livada!!!!! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai o lista interesanta de carti care asteapta sa fie citite iar vremea e numai buna pentru asa ceva. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Offf, cat as vrea sa am timp sa citesc si eu cate ceva... De vreo cateva luni stau cu o carte sub perna, pentru noptile cand nu pot adormi sau pentru atunci cand am timp sa citesc cateva pagini... Am ajuns de-abia la jumatate. De-abia astept sa creasca Iulia sa stam amandoua intinse in pat, fiecare citind la cartea ei... Pana atunci visez... Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Rnsane,
    I'm so glad to know you! :) I think that San Francisco has the best weather in the USA!
    I wish you a wonderful week-end.
    Thank you for your visit!you're always welcome!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ceska,
    ma bucur ca avem gusturi literare comune :)
    Am urmarit de curând biografia prezentata la TV si Loki Schmidt m-a impresionat grozav si pe mine!
    PS: pana la a sta în hamac, eu sper sa mai dau o tura doua cu schiurile :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Angi,
    eu citeam mai mult când erau fetele mici, pentru ca mergeam în parc si se jucau sau se dadeau pe leagane, iar eu stateam pe-o banca si citeam :)
    Avantaj când ai doi copii... se joaca împreuna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dan,
    asa este, nu ma plâng. Si când fac pauza de citit, am muzica si...blog! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Sigur va mai ninge,draga mea,sigur! Uite,deja la noapte aici incep ploile in timp ce in restul tarii....va ninge frumos! Sa mai asteptam un pic,bine?! Si eu vreau multa zapada,mai e vreme de visare la gura sobei....dar si de mers la ski! Vino in tara,aici se poate!

    Pupici,scumpa mea!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere