joi, 30 decembrie 2010

Miercurea fara cuvinte 2010

20.01 - Winter wonderland (6 participanti)
27.01 - Winter wonderland (7 participanti)
03.02 - View in winter (4 participanti)
10.02 - Tracks in winter (11 participanti)
17.02 - Carneval (14 participanti)
24.02 - Last snow (8 participanti)
03.03 - Red See - Egypt - Al-Qusair/vacation (7 participanti)
10.03 - Poveste de martie (11 participanti)
17.03 - Felix, the policeman :) (8 participanti)
24.03 - Primavara (8 participanti)
31.03 - Iepurasii la lucru/Paste (7 participanti)
07.04 - Meniu de Paste (13 participanti)
14.04 - Ora de arte-plastice (7 participanti)
21.04 - Aniversare (9 participanti)
28.04 - Luna plina (17 participanti)
04.05 - Cires murat (14 participanti)
12.05 - Mobilier antic (10 participanti)
19.05 - Oh, happy day! (8 participanti)

The Tourist

Reteta succesului?
  1. - se alege un film mai vechi, de exemplu "Anthony Zimmer" din 2005, scenariul si regia Jérôme Salle (cu Sophie Marceau si Yvan Attal în rolurile principale) si se încearca un remake
  2. - se prefera un regizor cu experienta Lasse Hallström (printre multe alte filme de succes, a semnat regia filmul ABBA ), dar ...se trece totul sub îndrumarea unui regizor proaspat premiat cu OSCAR (2007 - "Viața celorlalți") Florian Henckel von Donnersmarck
  3. - se încearca distributia rolurilor - unor nume cu rasunet în filmul mondial: pentru rolul Elisei - Charlize Theron, care va fi înlocuita însa cu Angelina Jolie; rolul principal masculin Frank, este oferit prima data lui Tom Cruise, apoi lui Sam Worthington si în final, rolul este jucat de Johnny Depp.
  4. - se alege ca "platou" de filmare, cel mai romantic oras: Venetia
  5. - se cheltuieste suma de 100 milioane de dolari
REZULTATUL?
Un thriller romantic, cu doi actori deosebit de frumosi si talentati... Nu m-am plictisit de loc vizionând filmul, dar nici "n-am ramas"cu nimic... nu mi-a transmis nici un mesaj...
The Tourist a primit numeroase nominalizari la Globul de Aur pentru ianuarie 2011. Sunt curioasa câte se vor materializa!
PS: M-am bucurat sa descopar vocea Katiei Melua în coloana sonora a filmului :)
   

miercuri, 29 decembrie 2010

Reteta


Se iau douasprezece luni, se curata bine de amaraciune, stress, mândrie, invidie, egoism, formalism si frica. Se imparte fiecare luna în 28-31 de zile, pentru ca provizia sa ajunga exact un an. Se cântareste munca si linistea, adaugându-se chibzuinta si harul. Se cerne cu abilitate, iubire si vointa, întelepciune, îngaduinta, frecându-se cu sinceritate, tandrete, gratie si alint. Se uneste rabdarea cu bunavointa, muzica si buna dispozitie. Se împatureste cu întelegere si speranta, se pudreaza cu sacrificii, se presara vraja, daruire si receptivitate. Se acopera cu amabilitate, gingasie si mult bun simt. Se îndulceste cu multa toleranta, optimism, veselie si umor. Se aromeaza cu blândete, bunatate, concesii si acuratete sufleteasca. Tapetata cu afectivitate si pretuire, se coace la caldura inimii, cu dragoste din belsug. Se flambeaza cu puritate, stima si respect. Preparatul se serveste zilnic, cu buchete de fericire, ornat cu surprize, învelit în învioratoarea si inepuizabila credinta în Dumnezeu! Pofta buna! (din Cartea de bucate a Marianei)  
Tuturor prietenilor La multi ani! Ana Usca, Alina, AngiG, Acuarele, Anamayana, Andi Bob, Andrei, Belle de Jour, Carmen, Caius, Carmen Negoiţă, Costea, Cosmin Ştefănescu, Cell61, Cristian Dima,Ceska,Delani,Daurel,Dac12, Elisa,Ema, Florin, Flavius Obeadă, Gabriela N, Gabriela I, Gabriela Savitsky, Grişka, Giulia, Has, Irina,Iulia,Ioan Usca, Joco, Link-Ping, Lucian, Madi si Onu, Mella, Maria, Maramuresh, Mirela Pete,Mosu, MihaelaDr,Mariana, Ninu,Orfiv,OttoPop, Oana Stoica-Mujea,Plante de leac,Paul,Roxana,România normala, Ruxy, Stropi de suflet, Sophie, Sirimie, Se-cret, Taclale cu Paul,Tartoras, Tetris, Teo Negură, Vania, Vaca Verde,Vero, Victoria, Zâna,Nicoleta, Jacob si prietenilor fara blog: Steliana, Kindchen, L'automne, Cici, Mario, precum si tuturor acelora care trec întâmplator pe aici :)

marți, 28 decembrie 2010

Miraj de iarna

Aicea totul seamana cu tine
Sau poate eu asemanari iti caut;
Flori de ninsoare mari, diamantine,
Suavi mesteceni-melodii de flaut.
Brazii inalti si coplesiti de nea
Par crini enormi acoperiti de floare-
Cu dorul meu de pretutindenea
Te caut ca o planta suitoare.
In sarpele de fum ce suie lin
Faptura ta subtire se mladie,
Vantul de nord in fulgii care vin
Te spulbera, te-adoarme si te-nvie.
Ceturi tarzii - flori de ninsoare, flori
Tresar si se-nfioara omeneste,
Si parca insasi noaptea uneori
Cu ochii tai de-aproape ma priveste.
O, ceas de taina - clipele dispar,
E numai gandul meu umbland aiurea.
Si neaua cu sclipiri de nenufar
Trecand prin mine, bantuie padurea.
Sunt numai eu care mi-aduc aminte…
Din toate-ai disparut, nu te mai vezi.
Doar inima cu dorul ei fierbinte
Topeste-n jur imensele zapezi.
A.E. Baconsky


Nicu Alifantis - Miraj de iarna

duminică, 26 decembrie 2010

Meniu pentru a doua zi de Craciun

1. Supa-crema de sfecla rosie cu mango si ginger
300 gr. sfecla rosie, 1 ceapa, 300 ml. supa de legume, 1 radacina ginger, 1 radacina telina;
Ceapa se curata si se taie marunt, se caleste auriu în ulei de masline. Sfecla rosie, ginger-ul si telina se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb la foc mic, apoi se paseaza cu mixerul (atentie! sfecla rosie pateaza!); se potriveste densitatea piureului obtinut, adaugând supa de legume. Se potriveste de sare si se adauga o priza de nucsoara. Mango se curata de coaja, se taie bucati si se caleste în ulei de masline. Se paseaza cu mixerul. Supa se serveste în farfurii, punând separat crema rosie si piureul de mango, amestecând circular, încercând crearea unui efect marmorat. Deasupra se presara ginger proaspat, ras pe razatoarea fina.

2. Pulpa de cerb la cuptor, cartofi natur, varza de Milano (Wirsing) si sos de vin rosu.
Carnea se aseaza câteva ore în vin rosu cu foi de dafin, piment, con de ienupar,sare si piper.
Apoi se aseaza într-o forma în care am topit doua-trei linguri de unt, si se da la cuptor - o ora la 180°C, stropind foarte des friptura cu vinul rosu. Spre sfârsit, se adauga în forma, de jur-împrejurul fripturii, felii de morcovi, telina, praz si patrunjel.
Pentru varza, într-o tigaie se prajeste scurt o ceapa si cubulete de sunca. Se adauga varza taiata fidea si se caleste la foc iute. Se acopera cu smântâna si se asteapta sa se omogenizeze (info: o portie de 150gr. varza contine: 160 mg vitaminaC, 800 mg potasiu, 100mg fosfor, 100mg calciu, 10 g fibre si are 75 calorii)
3. Pentru cine mai poate :)) fursecuri si cafea.

Kindchen la colidat

Mare surpriza mare! Kindchen fii binevenit! Multumim pentru onoarea de a fi colindati!

Mic dejun în doi

Ne-am trezit târziu si am servit un mic dejun de lux - ca pentru a Doua zi de Craciun: caviar si sampanie :) hmmm... Pacat ca doar o data pe an este Craciun!
video
Am închinat un pahar pentru toate Stefaniile si Stefanii pe care îi cunoastem. La multi ani!
PS: A doua zi de Craciun 2009

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Prima zi de Craciun

video
Astazi am avut tot ce ne-am dorit: sanatate, veselie, bucate bune pe masa, zapada... Ceea ce-mi lipseste aici tare mult este obiceiul colindului.  Anul acesta însa ne-am lasat colindati prin Ninu, Teo, România normala, Joco, Elisa, Maria, Mihaela, Calin Hera, Alina, Gabriela I, Cristian, Acuarele, Paul, Mariana, Mirela,Vaca-verde,Dac12,Gabriela N, care au postat cele mai frumoase melodii!
Sotul meu mi-a promis ca pentru la anul va învata o colinda si o va cânta cu mine :) Astazi am trecut sa felicitam cu oaczia Craciunului vecinii din stânga si dreapta noastra, fara sa cântam. Dar la anul...îi vom colinda, asa cum stiu românii sa o faca :)
:) PS: CRACIUN FERICIT Vania,Gabriela,Carmen, Link-ping, Madi+Onu, Caius, Ana Usca, Sorin Usca, Cosmin, Daurel, Irina, Lucian, Vero, Ceska, Maramures, Donca, Fly, Roxana, Victoria, Delani, Giulia, Ema, Sophie, Anamayana, Mella, Iulia G,Zâna, Daledecultura, Sirimie, Cici, Steliana, Mario, Kindchen, Jacob, Mara si tuturor care (întâmplator) ajung pe pagina blogului meu!

Ajun de Crăciun

video
...iubeste, iarta, închide ochii si imagineaza-ti ca esti acolo unde vrei, priveste o floare, cumpara-ti ceva ce-ti doresti de mult, spera ca ceea ce-ti doresti se va împlini, ajuta-i pe altii, respira profund, fa-ti un cadou, zâmbeste, relaxeaza-te, ajuta un batrân, accepta un compliment, asculta-ti prietenii, reia un proiect abandonat, fii întelegator cu tine si cu ceilalti, uita-te la albumul cu fotografii, picteaza un tablou, asculta tacerea, aminteste-ti întotdeauna ca nu esti singur, spune-le celor dragi cât de mult îi iubesti, imagineaza-ti ca azi nu ai nici o grija, joaca-te cu un copil, citeste o carte buna, alege-ti o stea de pe cer, fii copil înca o data, suna-ti prietenii cu care nu ai vorbit de mult, da-ti voie sa gresesti, lasa-i pe altii sa te ajute, renunta la ce nu-ti place, îndeplineste-ti promisiunile, iubeste, iarta...
LA MULTI ANI! Craciun fericit!
PS: Anul trecut, aici. Si acum, sa râdem putin :) aici
PS2: reteta pentru Supa de crabi cu iarba de lamâie :)

vineri, 24 decembrie 2010

luni, 20 decembrie 2010

Ulm - iarna, pe malul Dunarii

Ulm-ul este un oras relativ mic dar foarte cochet, o localitate romantica, linistita si încarcata de istorie. Înca din timpul lui Napoleon, Ulm-ul a apartinut a doua landuri: Bayern si Baden-Würtenberg, granita fiind albastra Dunare. Matusa mea locuieste de peste 35 de ani aici, si dat fiind faptul ca nici nu ne despart decât 70 km, vizitez Ulmul foarte des. O premiera pentru mine de data aceasta a fost plimbarea în plina noapte pe strazile orasului. Eu si sotul apartinem generatiei ce obisnuieste sa mearga la culcare odata cu gainile (~22:00) si mare ne-a fost mirarea sa constatam ce plin de viata este orasul pe timp de noapte! O atmosfera de revelion, as putea spune!
Am parasit masina în parcarea teatrului si ne-am îndreptat pe jos spre cartierul pescaresc - cea mai veche parte a orasului, unde în restaurantul Kulisse, ne astepta masa rezervata. Plin de farmec mi s-a parut totul sub razele lunii! Restaurantul apartine verisoarei mele, deci nu are rost sa va spun cât de rasfatati culinar am fost! De fiecare data, probam un meniu deosebit si de aceasta data am descoperit o supa a carei retete trebuie neaparat sa o cer! Supa crema de sfecla rosie cu mango si ginger... hmmm, o delicatesa!
Matusa mea foloseste pretextul spectacolului de balet, spre a ne aduna - prieteni si rubedenii- macar pentru o seara, înainte de sarbatori; în majoritate, oameni de arta (scriitori, jurnalisti, actori), veniti din diverse colturi ale Europei (Franta, Olanda, Austria, România) cu buna dispozitie si o multime de noutati si glume. Datorita excelentei atmosfere creeate, nimeni nu am simtit ca miezul noptii trecuse de mult. Ne-am despartit doar pentru câteva ore de somn, pentru ca la ora amiezii sa ne reântâlnim, de data aceasta la una dintre prietene.
Dimineata, dupa micul dejun, am facut o plimbare cu Helmut spre Târgul de Craciun situat în fata bisericii gotice Ulmer Münster (biserica cu cel mai înalt turn din lume). Amintirile concediului de asta-vara alaturi de prietenii nostri Feli si Florin, ne-au facut sa ne abatem pasii cu drag, spre locurile vizitate atunci împreuna. Cu nasul rosu de la ger, am zâmbit în fata celor 768 de scari, amintindu-mi performanta escaladarii si zapuseala din luna august, am facut o pirueta la statuia de tabla si am salutat vrabia - simbolul orasului. Spre seara, ne-am reîntors acasa si... imediat am pus de o cana cu vin fiert ;)
video video

Acasa cu copiii

:) Numaratoarea inversa a început: marti, miercuri, joi, VACANTAAAAAAA!

video
Se vor bucura de vacanta si: Carmen, Teo, Cristian, Vania, Caius, Mirela, Gabriela I, Gabriela N, Gabriela S, Tetris, Vaca verde, Alina, Fly, Ninu, Roxana, Anamayana, Acuarele, Madi si Onu, Mihaela, Daurel, Victoria, Elisa, Mella, Sophie, Zâna, Mariana,Paul.

duminică, 19 decembrie 2010

Balet - arta desavârsirii trupului

Orice balerina a fost odata începatoare. Înainte de a avea voie sa poarte "poante"(pantofi de balet) si "tutu" (corsetul strâmt pe talie si fusta scurta de dantela scrobita), micutele balerine au avut de a învăţa o mulţime de lucruri: controlul ţinutei, respiraţiei, poziţiei braţelor si picioarelor, atitudinea eleganta si plina de gratie a întregului corp, prezenta artistica, pastrarea echilibrului în timpul piruetelor şi sariturilor, muzicalitate şi senzaţiea de spaţiu...
Matusa mea a fost prim-solista a unui teatru de renume din Bucureşti si dupa ce si-a încheiat cariera de balerina, a deschis propria Scoala de coregrafie si balet în Ulm. Nu a avut de la început clasele pline, acum însa are peste 300 de copii si adolescenti, care la fiecare sfârsit de decembrie evolueaza pe scena, dovedind cu multa placere progresul dobândit în cursul fiecarui an. Alaturi de cei peste 700 de spectatori, în cea mai mare parte parinti mândrii, am încurajat cu aplauze stângaciile pline de dragalasenie ale celor din grupele mici (4-10 ani). Am urmarit impresionati micutele balerine (11-16 ani) care au cochetat cu publicul, savurând lumina rampei fara a putea disimula. O evolutie plina de emotie si profesionalism au prezentat tinerele balerine (17-25 ani) în dansuri de grup sau numere solo. Spectacolul s-a desfasurat într-o atmosfera de înalta clasa, încheindu-se ca si pe scenele mari, cu aplauze furtunoase si multe flori. Noi, prietenii si rudele inimoasei profesoare, am încheiat seara la restaurant ... vezi tema urmatoare :)
video

A parta duminica de Advent

Asa cum am promis, asta seara va poftesc la o cana de vin fiert. Scortisoara, cuisoarele, câteva linguri de zahar si doua-trei felii de portocala dau vinului o aroma deosebita!
Cuibarita în patura moale si calda, am si uita de gerul de afara (-8°C). Este luna plina si ultima duminica din-nainte de Craciun este pe sfârsite. Am aprins cele patru lumânari din Coronita de Advent si va invit sa savuram împreuna ultimele ore ale acestui minunat sfârsit de saptamâna.


Pingback: Carmen, Cristian, Teo, Vania, Mirela P, Gabriela I.

vineri, 17 decembrie 2010

Ultimul sfârsit de saptamâna din-nainte de Craciun

De câteva zile ninge ca în povesti, dar spre marea mea dezamagire, zapada nu este buna pentru a face un om de zapada, însa acopera artistic întreg orasul si incita starea de spirit specifica sarbatorilor.
Este ultimul sfârsit de saptamâna îninte de Craciun. Goana dupa cadouri va atinge mâine cotele maxime. Noi am rezolvat cu succes aceasta placere, chiar si curatenia generala e gata!
Si mâine ne permitem o plimbare pâna la Ulm.
Ne-am propus sa împletim placutul cu... foarte placutul :)
Mâine dupa-amiaza vom viziona un spectacol de balet, organizat de matusa mea si seara vom participa la o petrecere cu rude si prieteni dragi, într-un restaurant pe malul Dunarii.
Duminica, dupa o tura în Târg de Craciun ce se întinde în fata bisericii cu cel mai înalt turn din lume (Ulmer Münster), ne vom întoarce acasa. Speram sa nu fie probleme pe autostrada si seara sa va pot invita la o cana de vin fiert, cu scortisoara, cuisoare si felii de portocale.

joi, 16 decembrie 2010

Remember

Nu avem voie sa uitam!
Fiica mea cea mare are vârsta "Revolutiei", a venit pe lume câteva luni înainte de "evenimentele din decembrie '89" si faptul ca nu are fotografii de la primul ei Pom de Craciun a mirat-o tare mult (de altfel a fost singurul an în care nu am împodobit brad). Mai târziu, când a fost capabila sa înteleaga, i-am povestit despre acele zile tulburi, despre faptul ca ziua nu o scotem la plimbare si noaptea dormeam pe o saltea, într-un hol de trecere dintre doua camere, debara si baie, pentru ca "se împusca"... Nici astazi nu stim CINE si DE CE?! Nu stim nici daca vom afla adevarul vreo data! I-am povestit tot ce am stiut eu...
Fiicele mele au crescut libere, într-o lume fara "tovarasi", restrictii si obligatii dictate de partid. Nu cunosc teama de a spune ceea ce gândesc. Pentru ele "revolutia din '89" este istorie si au învatat cu respect despre acele evenimente, asa cum eu am învatat despre prima Unire din 1600, despre revolta din 1784, despre Revolutia din 1848, Mica unire din 24 ianuarie 1859 si despre Marea unire de la 1 decembrie 1918. Si atât timp cât voi trai, la fiecare mijloc de decembrie, voi aprinde lumânari în memoria NEVINOVATILOR si a ENTUZIASTILOR care au cazut prada gloantelor în acel decembrie '89, visând la o lume corecta si mai buna. Dumnezeu sa-i odihneasca!
Cu siguranta nu au uitat acele zile nici: Vania, Gabriela S, Mirela P, Teo, Cristian, Carmen, Gabriela I, Caius, Ana Usca, Ioan Usca, Gabriela N, Daurel, Tetris, Vaca verde, România normala, Mihaela Dr, Ninu, Eul Interior, Elisa, Belle de Jour, Orfiv, Alina, Fly, Sophie, Mariana, Roxana, Donca, Mara, Link-ping, Vero, Cosmin, Sirimie, Daledecultura, Acuarele, Paul, Maramures, Lucian, World of Solitaire, Victoria, Anamayana, Giulia, Mella, Zâna, Joco, Delani, VsR, Irina, AngiGhita, Dac12, Ceska, Has,Ema Hategan, L'Automne, Steliana, Cici, Mario, Kindchen

miercuri, 15 decembrie 2010

Pomul de Craciun - curiozitati

categoria Pomi de Craciun -naturali (împodobiti pe locul unde au crescut):

* Cel mai înalt conifer
decorat pentru Crăciun, a fost în Douglas Seattle (1950) - 67,4 metri
* În Pădurea Styx în Tasmania, la 20 Decembrie 1999 a fost împodobit un Eucalyptus regnans cu înaltimea de 80 metri devenind cel mai înalt Pom de Craciun din toate timpurile. Acţiune a servit ca o reclamă pentru protecţia pădurilor pe cale de dispariţie.
* Cel mai înalt pom de Crăciun din Germania, a fost în localitatea Kommern/ Eifelsianul, în anul 2005 si a avut înaltimea de 36 metri.

categoria Pomi de Craciun -artificiali

* Cel mai înalt Pom de Craciun a existat în anul 2007 în Bucureşti, având o înaltime de 76 metri (foto 2).
* În Lisabona şi Varşovia- anul 2005, au fost împodobiti Pomi de Craciun cu înaltimea de 72 metri.

* În Târgul de Crăciun din Dortmund în fiecare an, începând cu anul 1996 se construieste un Pom de Craciun de 45 metri (foto 3). Pe un cadru de oţel conic, sunt legati brazi, în final rezultând unul singur.
* În oraşul brazilian Itu este un Pom de Craciun din otel, având o înaltime de 84 metri.
* Bradul din Ciudad de Mexico (foto 4)2009 a intrat în Guinness Book, la categoria "cel mai mare Pom de Craciun din lume" având înaltime de 110,35 metri, un diametru de 35 metri si o greutate de 330 tone.
* În Gubbio/regiunea italiană Umbria, înca din anul 1980, începând de la baza Monte Ingono (foto 1) se "deseneaza"un Pom de Craciun din 450 becuri colorate, având o înaltime de 800 m şi o lăţime de 400 m, ce poate fi văzut de la 50 de mile departare. Acest record a fost înscris în "Guinness Book of World Records"- 1991, la categoria "cel mai nefiresc Pom de Crăciun din lume" :))
Sursa: Wikipedia
+ foto+foto