luni, 19 iulie 2010

Viata ca o cursa de ciclism

Te afli undeva în mijlocul zecilor, sutelor, miilor, milioanelor de biciclisti. Viteza este moderata, ai timp sa privesti în jurul tau si poate sa zâmbesti celorlalti participanti la cursa; la vale rulezi fara probleme, la deal trebuie sa-ti încordezi muschii si sa apesi pedalele cu toata forta; uneori consideri ca-ti poti permite o cursa ceva mai lejera sau poate dinpotriva, doresti sa dovedesti ca esti cel mai bun; alteori esti sleit de puteri si simti ca orice efort e în zadar, dar reusesti cumva sa iesi la liman...Important este sa dai mai departe din pedale. Nu-ti poti poti permite un abandon. Esti raspunzator pentru cei ce te urmeaza. Oprirea ta ar provoca un lant de accidente...deci pedalezi mai departe!
:)) lasând la o parte jocul din spatele cuvintelor, sa va spun de fapt de unde pâna unde tema "bicicleta". Fabrica la care lucrez eu, încurajeaza folosirea acestui vechicul ecologic - prin diverse forme: afisarea numelui celui mai bun biciclist al lunii, premii în bani pentru clasamentul anual si diverse iesiri organizate.
Si astazi (dupa orele de program), am participat la traditionalul tur al "navalistilor - biciclisti" din cadrul compartimentului "Proiectari marine". Ne-am înscris pe lista 26 participanti; s-a ales un traseu scurt, cu grad mediu de dificultate si... la capatul celor doua ore (16-18) ne-a asteptat, la umbra castanilor, câte un suc racoritor sau o bere-biciclist (Radler) si o surpriza culinara... Efortul s-a meritat din plin! De luat în considerare este în primul rând peisajul superb din "Padurea celor sapte mese" (Siebentischwald), trecerea peste Lech (râul ce strabate orasul) si compania colegilor care stiu si altceva decât roti dintate, calcule de rezistenta, transmitere de momente si... înte noi fiind vorba, zau ca seful arata mult mai simpatic fara cravata :)))

12 comentarii:

  1. Ce frumos trebuie sa fi fost!
    Mi-ar placea si mie astfel de initiativa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect si, pe deasupra, week-end prelungit. Asa ceva vreau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tetris draga,
    unul trebuie sa propuna, o data, de doua ori...pâna când ideea e acceptata :)) Da, a fost tare fain; aerul curat si linistea padurii fac minuni dupa o zi de lucru!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anamayana,
    am omis vara voie - acum am introdus completarea: am facut tura dupa orele de program :( Am avut la noi haine de birou si echipament de bicicleta. De aceea nu am putut alege un traseu mai lung, pentru ca am pornit la ora 16. Acasa am ajuns la ora 21. A fost minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceska,
    în curând începi si tu serviciul :) Poate o sa ai parte deasemenea de colegi simpatici , cu veleitati sportive :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte fain!Sotul meu doar pana la Plus ma convoaca pe bicicleta si eu m-as duce pana la raul Sambata,pana la Sebes,sau macar pana la raul Berivoi insa n-am cu cine,nu-l pot convinge decat cu cainii in lese si pe jos,fireste sa se scalde ei :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen, felicitari, inca o data, pentru evenimentul de azi!
    Cand incep serviciul nu stiu, momentan punem pe roti bicicleta sotului, o dotam cu scaun pentru gaza si pornim peste dealuri si livezi, cel tarziu in week end!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce dor îmi este de o plimbare cu bicicleta prin paduri umbroase. Aici...doar soare, cald, mare... si iar soare...Am avut parte de ceva ploi... ultimele doua zile, insuficiente pentru a ne da ceva mai multa vitalitate. Asa ca ...stam ca trântorii... Alergam ceva dimineata...dar lipsa exercitiului din ultimele saptamâni se resimte. Desi te asigur ca facem efortul de a ne trezi la 7 dimineata...când aerul este mai suportabil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Elisa,
    ce-ti trebuie neaparat bicicleta?! :)) plimbarile voastre pe râu sunt de-a dreptul romantice! te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Giulia, blondina mea draga!
    tu te-ai adaptat foarte bine "regulilor" de la Mediterana! asta e! viata doar cu avantaje, nu are nimeni... Te pup!

    RăspundețiȘtergere