sâmbătă, 17 iulie 2010

Vara, soare si planuri de vacanta

Soarele dogoreste ca un glob de foc, jaluzelele au închis ochii caselor, pavajul strazilor fierbe si fiecare vietate cauta un loc, undeva la umbra. Doar plantele, fara voie, se lasa pârjolite.
Pentru ca la noi în gradina sa nu se produca dezastrul, planul nostru de vacanta trebuie în asa fel conceput, ca în fiecare saptamâna sa fie cineva acasa, responsabil cu udatul florilor. Pornind de la acest punct, a avut voie fiecare sa dea frâu liber viselor.
Adela va face o tura pe Coasta de Azur (Cannes, Monaco, Nizza), apoi se va opri pentru zece zile la Borgio Verezzi, pe Coasta Palmierilor, la Mediterana.
Raluca va merge mai întâi o saptamâna cu clasa, în Orasul de Aur -Praga, apoi, cândva la mijlocul lui august, la prietena ei Giorgia, în Roma; familia Giorgiei are si o casa de vacanta pe litoralul Mediteranei.
Noi pornim sâmbata viitoare sa cucerim Muntii Apuseni; dar pentru ca an fara mare nu se poate, la sfârsitul lui august, vom petrece zece zile la marea Baltica /Warnemünde.
Fiecare se bucura si e deja cu gândul la duca... spalam, calcam, facem valize, febra concediului ne-a prins pe toti. Si seara, sub marchiza, ne adunam în jurul mesei, comandam câte o pizza, povestim si râdem... Asa tineri nu vom mai fi niciodata!

PS: stiti bancul cu blondina care comanda o pizza? Vânzatorul o întreaba prietenos:
- Cum doriti sa o tai? în 6 sau 12 bucati?
- 6!!! Cine poate sa manânce 12 bucati?!

2 comentarii:

  1. La buna planificare pe care o faceti sigur vi se vor realiza tuturor visele. Si ce de poze ne vor astepta...Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da clar Ceska :)multumim!
    Tinerele sunt deja pe drum (Adela a plecat azi noapte si Raluca astazi dimineata) :) Saptamâna asta noi udam florile. Dar sâmbata ...ehei, sâmbata pornim noi!
    Pupicuri pentru Gâza :)

    RăspundețiȘtergere