vineri, 4 iunie 2010

Haideti la capsuni!


Pentru ca anul acesta a plouat sase saptamâni în sir, capsunii sunt tare ciudat: nu sunt copti, dar parca sunt dospiti, nici rosii, dar nici verzi, nici mari, nici mici...hmm, dar sunt aromati! Acestia sunt primii si mai urmeaza, pâna în octombrie! Dupa ce îi spal, îi tai si îi "prafuiesc"cu o priza de piper alb si una de zahar nerafinat. Sunt deliciosi!

14 comentarii:

  1. yamy, yamy !
    bravo voua, gospodarilor!
    te urmaresc cu mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunati.Tocmai am cules si eu un castron din gradina si am papat cu sotul meu si cu David ,care e foarte incantat de capsuni.Iar eu foarte incantata ca ii plac.
    Sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere
  3. De la voi din gradina? Ai mei plantati in ciubere sunt abia in floare. Asta seara am dat un tur de recunoastere sa inspectez gradina. Am vrut sa merg miercuri sau ieri pe un camp sa culeg cu gaza si sa facem gem dar abia m-am tarat prin casa. Sper sa facem gem in Romania cu bunica si eventual cand venim si aici cateva borcane. Am incercat sa momesc gaza dar nu gusta capsuni sub nici o forma de prezentare: proaspat spalati, cu zahar, cu frisca, spuna, inghetata, in salata de fructe sau iaurt, cu quark, insiropati ca pt prajitura-nimic. Sper sa ii vina mintea la capat si in Romania sa devenim vegetarieni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sant multi capsuni si la noi . Apropos, se-ndreapta timpul si la noi,de maine(adica astazi) va fi mai cald, cu mai mult soare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Roxana,
    la capsuni nu prea ai ce gospodari...I-am plantat acum 3 ani si cresc acolo sub cires ;)Trebuie doar avut grija sa nu-i atace melcii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Victoria,
    sa va fie de bine la toti 3,5! ;)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Tetris,
    pai eu am spus sa veniti si voi! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceska,
    nu ati plecat înca? Eu credeam ca zburati pe 1!
    Poate capsunii care-i ai tu sunt "târzii" Am avut si eu un ghiveci pe balcon, acum câtiva ani. Dar uitam sa le dam apa :)
    Nepotica noastra nu manânca deasemenea nicio leguma cruda- în afara de morcov, iar dintre fructe, abia serveste câte o feliuta de mar. Noi avem vara capsuni, zmeura, rozinchini, cirese, coacaze si când stim ca vin ei ne abtinem sa ciugulim, sa le lasam lor bucuria. Dar mamaruta asta mica spune : "Cand am sa ma fac femeie, am sa manânc si eu!" :))) Nici nu vrea sa guste!
    Pupicuri lui Gâza!

    RăspundețiȘtergere
  9. Joco,
    eu auzisem ca la voi e numai soare, cu 30°C...
    Eu m-am saturat de vremea ploioasa. A plouat lant, 6 saptamâni. Ieri a fost semi-umbra, astazi m-am trezit la ora 6 sa ma bucur deplin de soare. Sper ca mâine este înca soare, sa apucam sa facem excursia pe Dunare asa sa o putem savura. De luni stim toti însa ca reîncep ploile! Se pare ca toata vara va dura ploaia, si din când în când vom primi rationalizat, un pic de soare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt extraordinari! atât de mult îmi plac căpşunii că nu mă satur niciodată. Îi culeg direct din grădină să le simt parfumul şi tot nu pot spune că am mâncat destui...

    RăspundețiȘtergere
  11. Denisa,
    bine ai pasit aici!
    Daaa, capsunii au gustul verii!

    RăspundețiȘtergere
  12. si pe noi ne-au "napadit"! facem cura cu ele crude, dulceata, spuma... si tot nu le mai terminam :) anul asta s-au facut devreme si incepe sa se coaca si zmeura! intr-o saptamana - doua vom fi ca ursii :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Alina,
    la noi zmeurei deabia i-au dar vlastarel :( Am tuns-o în primavara cam adânc si apoi a fost tot frig si ploaie. Daaaaar vineeee ea! :) Mor-mor!

    RăspundețiȘtergere