joi, 3 iunie 2010

Fronleichnam

În toate tarile în care religia catolica este predominanta, astazi este o mare sarbatoare: Solemnitatea Trupul si Sângele lui Hristos / Fronleichnam, sau Hochfest des Leibes und des Blutes Christi (60 de zile dupa Paste). Noi locuim într-o zona a Germaniei, unde aceasta zi de sarbatoare este zi nelucratoare. Sotul meu este catolic -nepracticant. Deci, astazi noi nu mergem la biserica... Pentru ca vinerea este de obicei "zi scurta"(lucram doar pâna la ora amiezii) am luat "pod spre weekend" adica liber :) Tare ne-am fi bucurat sa avem parte de vreme frumoasa, macar acest sfârsit de saptamâna prelungit! De mai bine de o luna, ploua în rafale sau este "clima londoneza" cu ploaie fina si ceata! Pot numara pe degetele de la o mâna, de câte ori a zâmbit soarele în luna mai! Dar... asta e! Cu toate ca meteorologii "ne-au promis" începând de azi, soare si cer senin, privesc dezamagita cum ploaia distruge chiar si primii boboci de trandafir, care tocmai au îndraznit sa plezneasca!
Doar Hansi si Grete, mierlele nostre, cânta vesel, neimpresionate de ploaie! Stam în casa, punem lemne pe foc, bem un ceai si ne rugam - ca tot e o zi sfânta!- ca macar prognoza pentru duminica sa nu fie falsa! pentru ca duminica participam la o excursie cu vaporul pe Dunare!
PS: Ploile cumplite umfla de saptamâni râurile si fluviile... În München, pe malul Isarului, astazi a fost declarata stare de urgenta. Nu ma gândesc la altceva decât ca Dunarea creste si creste...

8 comentarii:

  1. Ma bucur ca traiti atat de frumos. Stiu, ai dreptate, fiecare este responsabil pentru ce traieste. Iti multumesc pentru comentariu, pot spune inca o data ca esti demna de admiratie si de respect. Pe seara, cand ma intorc acasa, iti voi da sper si un raspuns. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat gazonul.Pacat ca nu puteti sa va bucurati si de soare.
    Circula vesti sumbre,cum ca ar spune cercetatorii ca vine o noua era glaciara si ca vom avea ierni de 6 luni si veri scurte si multa ploaie.Eu sper sa nu.
    Iti doresc mult soare ...macar Duminica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi pare rau ca ploua la voi. Trimit un pic de soare si fâlfâit de aripi la tine. Eu acum merg sa fac jogging pe malul marii. Astazi am sa-ti trimit tie un surâs... peste ape, peste munti, peste vai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Victoria draga,
    sotul meu îsi face deja griji ca nu poate tunde iarba :)) Da gazonul e grija suprema a sotului meu.
    Multumesc de urari. Duminica trebuie sa avem soare! Altfel,ne baga capitanul la galere, cu sobolanii :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Giulia,
    noi am devenit lenesi- de nevoie. Nu mai facem jogging de patru saptamâni!
    An mai ploios ca acesta nu-mi amintesc sa mai fi fost...Doar 2000...da, cred ca tot cam asa a fost primavara si vara întreaga!
    Te pup si mersi de gândurile bune ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Calator draga,
    multumesc pentru frumoasele cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce ceai? ce ceai? si eu beau ceai, desi la noi sunt peste 26-28 de grade si saptamana viitoare va fi chiar mai cald. in aval de voi Dunarea se revarsa; inundatii catastrofale la Bratislava...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da Alina, vestile proaste vin acum pe ape....

    RăspundețiȘtergere