sâmbătă, 5 iunie 2010

Ce repede e vara!

După-atâta frig şi ceaţă / Iar s-arată soarele./ De-acum nu ne mai îngheaţă / Nasul şi picioarele! a spus Topârceanu, ca sa puncteze sosirea primaverii...
Dar versurile se potrivesc de minune chiar si acum la început de iunie! Saptamâni la rândul a plouat si mai mult de 12°C nu am avut! În afara de gardul-tuia si de bambusul - caruia îi ies vlastare noi, nu a avut nimeni de profitat! Chiar si magnolia pitica, derutata din cauza zilelor reci, s-a trezit ieri sa mai scoata doua-trei flori din frunzisul des :)
Dar astazi...MINUNE! 27°C, soare si cer senin! Helmut a stropit trandafirii cu o solutie împotriva ciupercilor, pentru ca umezeala îndelungata favorizeaza plaga si odata instalata, greu ar mai putea fi frânata! Apoi am petrecut o sâmbata linistita, am citit, am facut putin plaja, am admirat florile. Fetele, una a învatat de zor, cealalta s-a dus o tura în oras.
Dar la masa a venit punctuala toata lumea, inclusiv vecinii Helen si Klaus :) Am facut mici la gratar, din carne primita din România. Hmmm, o bunatate! La desert am servit ananas cu pasta de menta. Copiii au ramas înca pe terasa, noi ne-am retras la televizor si avem de gând sa mergem devreme la culcare, pentru ca mâine... mâine suntem înscrisi la o excursie cu vaporasul pe Dunare.

4 comentarii:

  1. Draga mea... nu am cuvinte. Esti o gazda perfecta! Si apoi gradina ta... hm, sunt invidioasa! Dar am sa ma laud cu rosiile mele, care cresc, cresc... si nu se mai opresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Giulia draga,
    eu am doua fire de rosii dar nu se vede nici un progres, de saptamâni...Nu le place ploaie si frig. Poate de acum sa-si dea drumul!
    Rosiile tale le-am vazut! Faine!
    Te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,da ,in sfarsit e vara!!! E cald si la noi, azi a fost in jur de 28 de grade. Pot sa scot linistit scuterul la plimbare...cand am timp...

    RăspundețiȘtergere