miercuri, 2 iunie 2010

Astrele si oamenii....(partea III)

Cred ca e o boala molipsitoare (vezi partea I si II) ...Astazi Prim-ministrul Japoniei si-a depus demisia! Or fi tot Astrele de vina?! :)) În Germania se vehiculeaza ideea ca pentru postul de Presedinte va fi desemnata cea care în acest moment ocupa postul de Ministru al Muncii, Frau Ursula von der Leyen. Aceasta a fost Ministrul Familiei în timpul perioadei precedente de legislatura (2005-2009). Are 51 de ani, este casatorita si mama a sapte copii (dintre care, cred ca patru sunt adoptati) si apartine Partidului Uniunea Creştin-Democrată, la fel ca si Cancelarul federal Angela Merkel. (ce ciudat! pe germana orice meserie are si feminin, nu doar masculin -ca pe româneste! Deci Merkel este Cancelara si v.d.Leyen este Ministra, dar daca scriam asa, spuneati toti ca sunt inculta! Cred însa ca limba româna ar trebui rectificata... ;)) Sunt deja secole de când femeile au drepturi egale cu barbatii!) Pâna pe data de 30 iunie când Convenţia Federală va alege, se fac înca multe speculatii, dar daca von der Leyen va fi aleasa, atunci Germania va deveni prima tara din lume care, pe timpul aceleiasi legislaturi, are femei în cele mai înalte functii politice ;) ( aici o lista cu femei-lider) În acest moment Ministerul este ocupat în procent de 40% de femei. Sunt curioasa cine va urca pe fotoliul ministerului muncii, în cazul în care von der Leyen îl va parasi, spre a deveni Presedinte al Germaniei Va fi tot o femeie?!? :)))

La începutul perioadei actuale de legislatura, Frau von der Leyen a fost re-aleasa Ministru al Familiei. Ministrul Muncii a fost ales Franz Josef Jung, dar acesta, la doar o luna dupa preluarea fnctiei, s-a retras din viata politica si atunci, Ursula von der Leyen a trecut de la conducerea Ministerului Familiei, la conducerea Ministerului Muncii... Se pare ca soarta o aduce din nou în situatia de a înlocui pe cineva care demisioneaza brusc! Sa speram ca va fi într-un ceas bun sau... sub o buna constelatie :)

9 comentarii:

  1. Poate astrele ne rezerva si noua ceva bunnn!!! Cine stie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, cand am auzit marti la radio, in masina am zis ca e gluma. Apoi am tot citit presa pe net si nici nu ma mir ca omul a demisionat....

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a luat si la noi initiativa de a forma femininul pentru unele nume de profesii http://www.mondonews.ro/Clasificarea-Ocupatiilor-din-Romania-%28COR%29-nu-contine-nume-de-profesii-precum-directoare-arhitecta-si-doctora+id-22708.html
    Faptul ca in alte culturi si limbi exista este inca un semn de civilizatie. Noi avem in prezent o ilustra ministra, de n-ar mai fi fost. dar au fost in trecut dne care si-au meritat pozitia si sigur exista inca multe care nu au sansa sa isi valorifice potentialul. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu-cuc! cine scrie aici?! Ceska?!!!
    heiiiii, cum e în concediu la mamica? sa nu uit: pupicuri lu' Gâza!
    Da, pentru mine a fost soc! Dar Ceska, de ce ma rog "nu te mira" faptul ca Presedintele, cel mai înalt rang în tara, a demisionat, pentru ca a fost luat peste picior de un ziaris?! Daca el nu le poate articula "câte una peste gura" atunci cine?! Autoritatea nu o primesti ci o câstigi! Si apoi,pe asa o pozitie, este clar din capul locului ca trebuie sa fii foarte atent ce scoti din gura! ori ce cuvânt va fi întors pe toate partile si daca e posibil, rastalmacit! si orice situatie de slabiciune, va fi folosita de adversar! Dar Köhler nu era de 2 luni la conducere, ci de 6 ani!!! Atâta onoare si încredere a primit, încât a fost reales! Eu consider ca EL a facut o mare greseala! ori consilierul lui a "lucrat" pentru opozitie! Nu e destul ca tara traverseaza criza financiara cu ultimile puteri, sacatuita si de înprumutul pe care fortat a trebuit sa-l acorde Greciei! acum avem si un mic haos politic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Calator,
    ma bucur sa aud despre aceasta initiativa. Pentru ca e chiar hazliu, în afara de "sora medicala" sau "femeie de serviciu" meserii care de altfel nu au omonim masculin :))) nu exista alte meserii recunoscute pentru femei! directoare, doctorita, inginera, profesoara...sunt denumiri inoficiale. Au fost gândite doar pentru barbati! Ha-ha-ha!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, nu am mai spus si de exemplele cu "femeie de serviciu" etc., am zis sa nu nu mai fiu atat de amara, acra, cum oi fi. Trebuie sa fac un efort sa ma detasez.

    RăspundețiȘtergere
  7. or mai fi si astrele de vina, nu zic nu, dar si oamenii trebuie sa-si mai asume din cele ce se intampla pe lumea asta. n-ar fi drept sa dam vina numai pe stele pentru tot ce ni se intampla, bine sau rau :)
    eu m-as bucura sa mai fie si femei in roluri cheie in societate, dar sa nu fie ca Elenele noastre - Ceausescu, Basescu, Udrea etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina draga,
    :) si eu m-as bucura!

    RăspundețiȘtergere