duminică, 30 mai 2010

Party în gradina si la EUROVISION :)

Fetele au anuntat înca de dimineata ca au alt program, deci am ramas în doi. Dupa ce am telefonat cu Conny, ne-am apucat de treaba. Faptul ca Helmut a îmbracat tricoul "Ich chef, ihr nix" ("eu sef, voi nimic") nu l-a ajutat, am muncit cot la cot si doar asa am reusit sa ne încadram perfect în timp: crevetii însirati pe tepusa, carnita de porc în usturoi, piper si cimbrisor, pieptul de pui în curry, mujdeiul frecat, chiftelutele formate, rosiile, ridichia si ceapa verde feliate si muiate-n dresatura, salata verde centrifugata, cartofii la fiert si vinul spumos la frigider.
La ora stabilita, Conny a sosit cu fiica, cu Zwergkaninchen (iepurasul) Mocky, cu cadouri si o prajitura cu cirese! În curte era totul pregatit, gratarul încins, deci am declarat partyul deschis! :)) A venit si Soarele zâmbind timid, cred ca i-a fost tare urât, de patru saptamâni ascuns dupa nori! L-am primit veseli la masa noastra. Proastele obiceiuri însa nu se pierd repede, asa ca, spre seara, pe când eram la cafeluta, Ploaia obraznica a gonit Soarele si a început din nou sa rapaie... De data asta însa i-am râs în nas! Ca sa o sfideze, Helmut si-a dezbracat viteaz tricoul si a dat o tura curtii, sarind într-un picior si chiuin! Noi fetele, ne-am învelit în paturi si am ramas în continuare pe terasa, sub marchiza.
Raluca a reusit sa ajunga acasa printre picaturi, fericita ca si-a cumparat o multime de lucruri dragute, pentru excursia cu clasa - la Praga, de luna viitoare. O bucata de gratarel s-a mai gasit si pentru ea ;)
Amintindu-ne ca trebuie sa sunam la Eurovision, am votat pentru România de cinci ori! Distractia a continuat si chiar am acceptat invitatia sotului meu, de a dansa desculti în ploaie :)) Cândva, am observat ca desi noi mâncasem, marchiza a capatat o"burta"mare, amenintând sa cada peste noi. Am scuturat-o si valuri imense de apa au coborât de pe pânza care dadea semne sa cedeze. Cu mic si mare am adunat totul de pe masa si am intrat în casa, exact în momentul în care la Oslo se prezentau câstigatorii Eurovision 2010 siiiiiiii.... nu ne-a venit sa credem ca "ai nostri" au câstigat! Lena - locul I si Paula & Ovi - locul III Ju-huuuu! Ce succes! Felicitari! Ju-hu-huuuu! Ei, dupa asa o veste ne putem duce linistiti în pat! Noapte buna!

12 comentarii:

  1. Am urmarit si eu aseara si m-am bucurat foarte mult pentru ei si pentru Romania.Macar bucurii din astea sa mai aiba si romanii :)
    O Duminica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca voi ati dat party pt Lena in avant-premiere! Noi dam azi mare party: tot cu gratare dar probabil pe balcon fiindca azi noapte a plouat si de dimineata soarele scoate nasul f timid. Merg sa fac o salata de cartofi......
    PS Gaza a zbantuit de nebun pe Satellite, melodia o asculta el prima oara din slideshow-ul tau. L-am invartit pana am ametit amandoi si el zbiera luv, luv, luv!

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoria draga,
    sunt sigura ca la anul România va lua locul I!
    O zi frumoasa deasemenea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceska,
    de când l-am cunoscut, am stiut ca fiul tau are gusturi fine! :))
    Va pup!Viel Spaß bei der Grillparty!

    RăspundețiȘtergere
  5. Petrecerea reusita (mi-ar fi placut sa fiu acolo).
    Eurovisionul...parca n-a fost chiar...corecta!
    Melodii foarte bune ,multe,dar parca n-a castigat cea mai "buna",zic eu!!!
    CARMEN,parca esti mai putin activa, ce s-antamplat?? O zi buna i-ti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Joco,
    peste doua luni vin în Delani, si facem o petrecere :)
    Eurovision...gusturile sunt împartite :)
    Cât priveste "mai putin activa" n-am înteles ce vrei sa spui.
    O zi faina îti doresc si eu tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. mie mi-a placut mai mult melodia lui Ovi si a Paulei :) dar nemtii au avut mai multi sustinatori; si este vorba in mare masura de o competitie a sustinatorilor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina draga,
    sa nu vii si tu cu teoria ca "nemtii au cumparat Eurovisionul"!!!ca daca era asa usor, nu asteptau 28 de ani!
    NU! Lena a fost ceva iesit din linia comuna! Ceva proaspat, exuberant, natural, inteligent-obraznic! Lena a dat senzatia ca nici nu participa la competitia pentru locul I. Degajata asa cum doar la 19 ani poti sa fi, când ai viata înainte si nu ai nimic de pierdut!
    Piesa are tact si o fredonez de o saptamâna -de când s-a prezentat oficial clipul. De gândit nu am gândit ca va lua locul I, dar alegerea o gasesc corecta!
    Lena a câstigat pe buna dreptate, cu talent, noroc si sclipire! Ca are valoare, va trebui sa dovedeasca! Acum începe greutatea! dar mai întâi trebuie sa termine examenele de Abitur!
    Oricum...s-a nascut o noua stea! Melodia ei este tare îndargita si în Statele Unite si în Canada.
    Paula si Ovi sunt profesionisti! Sunt foarte buni dar buni au fost toti!
    Le-a lipsit acel Kick,pe care doar Lena l-a avut...de data aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  9. cine a zis ceva de "cumparat"? am spus doar ca e o competitie a sustinatorilor, pentru ca juriul sunt spectatorii. eu n-am auzit nimic de genul "nemtii au cumparat Eurovizionul" si nici nu cred ca e ceva plauzibil.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina,
    ai dreptate :)Am citit însa multe pe netul românesc...
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. daaa, noi romanii suntem cei mai tari in teoria conspiratiei! n-am urmarit in mod special Eurovizionul, dar nu ma daca circula pe net parerile respective. noi romanii suferim de meteahna asta - mereu credem ca altii castiga pentru ca au fost ajutati!

    RăspundețiȘtergere
  12. Alina draga,
    eu m-am distrat o seara înainte de Eurovision, la o emisiune de divertisment; tema? grecii au primit "euro împrumut" si în schimb trebuie sa voteze pt. Germania :))
    În realitate, Grecia a acordat 2 puncte Germaniei, ha-ha-ha!
    Dar Paula si Ovi au fost buni si...au primit multe puncte de la norvegien.
    Lena a avut noroc, stralucirea de moment. Sa vedem despre câti se va mai vorbi în cinci ani?!

    RăspundețiȘtergere