sâmbătă, 8 mai 2010

O sâmbata

O saptamâna întreaga a plouat fara pauza si de azi-noapte s-a oprit.
Dupa ce ne-am facut "somnul de frumusete" am trecut la treaba. Mai întâi am adus bucataria si sufrageria la stadiul "picobello", ca ce a ramas dupa petrecerea de ieri... Apoi Helmut a trecut la tuns iarba, eu am chibitat pe lânga el si am fotografiat florile care au supravietuit potopului. La pauza de cafea sotul meu si-a îmbracat tricoul de SEF si cu un trabuc între degete si-a imaginat ca este un mafiot rau si bogat :))) Doar câteva minute...
Apoi ne-am grabit sa rezolvam aprovizionarea si la ora 15 am fost la Baia termala Titania -Neusäß, unde fetele mi-au facut cadou - pentru ca mâine este Ziua Mamei, un tratament cosmetic. Asa ca am împletit - placutul cu placutul :)) petrecând întreaga zi la piscina-sauna.
De mai bine de 6 saptamâni am devenit lenesi; nu mai mergem la înot, nici la fitness, suntem dintr-un chef în altul! Dar... de mâine e gata! Am hotarât sa reîncepem jogging-ul! Astazi ne-am lasat rasfatati la Titania.
De la o sauna la alta, dintr-o piscina în alta, am petrecut toata dupa-amiaza, pâna la ora 22.
Este minunat, un sentiment greu de descris! Sa te întinzi pe prosopul moale, sa închizi ochii, sa asculti muzica relaxanta si sa astepti sa-ti perleze pielea, sa te încingi treptat pâna când ai impresia ca si din ochi transpiri, si întreg corpul îti devine un izvor. Si atunci, când simti ca pulsul ti-a crescut, sa faci un dus rece, sa lasi apa sa cada cu putere pe tine, sa ridici mâinile, sa te învârti si sa-ti imaginezi ca dansezi în ploaie, într-o zi de vara! Si dupa ce faci o plimbare în parcul saunei, sa faci o tura de înot si apoi sa te întorci acolo unde nasul te atrage mai tare. Ulei eteric înmiresmat (mandarine, mango, papaia, menta, maracuja, eucalipt, lamâie, pepene sau grapefruit), plante medicinale (musetel, cimbrisor, levantica, rozmarin) sau fân. Sunt parfumuri care te patrund adânc, în plamâni, în minte, în vise... Simti cum devii mai bun...
Dar ca sa devii si mai curat, trebuie neaparat sa faci un gomaj cu sare de mare ( e pusa la dispozitie de catre Saunameister) sau daca esti mai pretentios, poti cumpara o sare în amestec cu ulei de lamâie si menta, ca noi de exemplu :). Si ca sa devii mai frumos, dupa ce ai transpirat putin în sauna cu plante-medicinale, te ungi cu miere pe întregul corp (mai putin pe frunte si regiunea ochilor!); într-un minut simti cum mierea a fost supta de fiecare por si ai capatat o piele elastica si fina!
Ca întotdeauna, am servit la masa de...prânz-seara (ca mic dejun am servit acasa o cafea!) o salata de cruditati cu bucati de carne de curcan la gratar - eu, si Helmut, cu peste Thun, la care bem aproape totdeauna o bere Weizen. Pâna când plecam acasa, fiecare mai bea un suc de portocale si cel putin un litru de apa minerala.
Pentru ca a fost relativ cald, ne-am îtins pe şezlongurile din curte si Helmut aproape ca a atipit. Eu am umblat cu picioarele goale pe iarba rece si matasoasa si am admirat florile, mugurii de brad, ba chiar am gasit o "ciupercarie" -nu e de mirare dupa atâta ploaie! Ah! mai bine nu pomeneam cuvântul nici macar în gând! Pentru ca în drum spre casa... a început din nou sa cearna!

5 comentarii:

  1. Sa va fie de bine!Placut,placut!
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos cadou de ziua mamei.:)Felicitari fetelor pentru idee.Imi plac florile din gradina.
    Acum si la mine ploua de pe la 8.00.In sfarsit am primit ce mi-am dorit.Sper sa nu vina si grindina,asa cum au spus la meteo.Deocamdata ploua linistit.
    O Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. DragaMariana,
    o duminica placuta deasemenea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Victoria draga,
    Da, ploaia este buna pentru natura, doar noi suntem nemultumiti când nu se mai termina! Dar si când vin caldurile mari suntem nemultumiti :)) asa suntem noi oamenii!
    O duminica faina si voua!

    RăspundețiȘtergere
  5. O minunata zi de sambata! Au mai fost multe apoi si iti doresc sa fie si mai multe! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere