duminică, 18 aprilie 2010

Cu Gâza în parc

Pentru ca stiam ca Ceska locuieste undeva în regiunea Ludwigsburgului, i-am propus sa ne întâlnim în parcul palatului. Bloggeri sunt oameni dintr-o bucata si nu a fost nevoie de multe discutii sau explicatii, am stabilit imediat întâlnirea pentru dupa masa-de-prânz. Pe când noi admiram intrarea pe poarta palatului a unor "oldtimer" observam o tânara familie, mama purtând în brate o mogâldeata, tatal împingând o tricicleta rosie; figurile lor parca le cunosteam de pe undeva... din blogul Ceska777! Dupa ce am facut cunostinta, mogâldeata alintata Gâza, foarte simpatic si prietenos, ne-a devenit ghid pentru întreaga dupa-amiaza. Am facut o tura în jurul masinilor de epoca, apoi am admirat rondourile cu flori, curcubeul din mijlocul fântânii arteziene, am discutat cu ratele salbatice, am numarat punctele unei mamarute, ne-am lasat ametiti de parfumul zambilelor si narciselor si în final ne-am lasat fermecati de minunata lume a povestilor. De la casuta de turta dulce a vrajitoarei, la Aladin si lampa fermecata, la Ali-Baba si cei 40 de hoti, a trebuit sa trecem doar peste linia ferata a trenuletului; apoi pâna la Fetita si ploaia de stele, am salutat-o pe fata mosului, buna si harnica si ne-am asigurat ca în absenta caprei, cei trei iezi nu deschid usa lupului. L-am vazut pe spiridusul padurii, am încalecat pe câteva ciuperci muzicale si am hranit un balaur care ragea fara pauza: "da-mi hârtie!" Dupa ce Gâza l-a încalecat fara pic de teama, multi copii s-au încumetat sa arunce resturile de la bomboane si servetele pe gâtul balaurului care, spre amuzamentul tuturor, aspira gunoaiele. Mai departe, la turn, Ileana Cosânzeana îsi arunca pletele ori de câte ori strigau copii si un Magarus fermecat , scuipa banuti de ciocolata îmbracati în poleiala aurita. Gâza s-a simtit în largul lui, la capatul turului doar noi adultii ne-am simtit obositi, dar cu sentimentul ca am petrecut o dupa-amiaza deosebit de frumoasa! În fata palatului ne-am luat ramas bun, am mai aruncat o privire în parcul baroc, parca desenat cu compasul si linearul si ne-am îndreptat spre parcare. Seara la opt am ajuns acasa si... sunt curioasa cine va scrie prima despre aceasta minunata întâlnire, eu sau Ceska?! :)

8 comentarii:

  1. Daca tot n-am fost prima care sa scrie despre minunata zi de ieri macar sa fiu (sper) prima care lasa un comentariu, nu? A fost frumos! Minunat sa vezi ca dincolo de vis (internet) si in realitate oamenii sunt atat de buni, calzi si deschisi. Cred ca cel mai bine a simtit asta gaza care ar fi pornit de mana cu tine fara sa se uite inapoi. Helmut i-a parut probabil serios si impozant dar daca ar fi fost vorba de joaca si harjonit sigur nu mai scapa de gaza mea.
    Eu am fost incantata de companie, de faptul ca parca ne-am fi cunoscut deja demult. Data viitoare cand ne vom vedea (sper la o data viitoare) poate vom avea mai mult timp sa vorbim... timpul a trecut prea repede ieri. Ma bucur mult ca v-am cunoscut!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceska,
    mie mi-e dor deja de Gâza! abia astept sa ne revedem :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain....tare!
    Si uite asa se darama niste bariere!
    Seara frumoasa, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dupa amiaza frumoasa ati petrecut împreuna.
    Si apoi montajele tale ... arta.
    Mi-am si adus aminte de a doua melodie si am si postat-o.
    Ti-am citit si celelalte postari... si ti-am vazut fotografiile. Cum ti-ai pastrat toate trasaturile din vremea copilariei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana,
    tare fain ar fi sa ne întâlnim toate cândva :)
    Si tie sfârsit de sfârsit de saptamâna placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    montajele merg repede...important e sa ai fotografii bune si eu nu am un aparat prea grozav.
    Dar...asta am, asta pun :)
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. tare draguta povestea!! ma bucur sincer pentru voi!
    sa aveti o saptamana binecuvantata, linistita, cu multe multe flori!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fly,
    sa dea Dumnezeu sa avem toti o saptamâna frumoasa. Cât despre flori...si saptamâna aceasta se anunta vreme rece si ploioasa. Ieri dimineata au fost 2,5°C astazi 5°C...La amiaza nu sunt mai mult de 15°C. Si florilor nu le place prea multa ploaie :( mie nici atât, sunt ca o mimoza :))

    RăspundețiȘtergere